Podologie

Podologie

Als podoloog én fysiotherapeut werkt Podologie Oss toe naar een optimale behandeling voor uw klachten. Dit kan zijn door middel van fysiotherapie of podologie. Tijdens een podologisch consult zal onderzocht worden wat voor u de beste oplossing is. Doordat Podologie Cleutjens de fysiotherapie en de podologie met elkaar kan combineren kunnen wij altijd de beste behandeling samenstellen.

De podologie (letterlijk: "voetkunde") is een wetenschap die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen en voetklachten en de daaruit voortvloeiende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

De podologie werkt volgens de methode van de biomechanica, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen toepassing daarvan in het ADL-segment en het Sportsegment. ADL staat voor Algemeen Dagelijks Leven. De binnen de podologie gehanteerde therapie bestaat uit het aan de voet toepassen van corrigerende of beschermende technieken, zoals ortheses, schoen- en zoolcorrecties, alsmede het adviseren van patiënten teneinde voetaandoeningen te voorkomen en bestrijden.

Bekijk voor meer informatie:

Maak een afspraak!