Dry-needling

Dry-Needling

Dry-Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt op behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Met Dry Needling worden spierverhardingen (myofasciale triggerpoints) ontspannen via het gericht prikken met een naald binnen de spier.

 

Dry-Needling is niet hetzelfde als acupunctuur.

Bij acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam geprikt, die daar enige tijd blijven zitten. Bij Dry-Needling wordt een naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt behandeld. Dry-Needling werkt direct in op de spieren en is geen 'energie' behandeling en is dus niet te vergelijken met acupunctuur.

Maak een afspraak!

 

Lees hieronder meer over Dry-needling:

Wat is een spierverharding en wat voelt u?

Een spierverharding is een pijnlijke plek in een spier, die naast lokale drukpijn, ook vaak (door u herkenbare) pijn op afstand kan veroorzaken. Dat is de reden dat u de pijn op een andere plaats voelt dan waar wij de oorzaak van deze pijn vaststellen.

Waar richt de behandeling zich op?

De behandeling is gericht op het deactiveren van de spierverhardingen d.m.v. Dry-Needling. Via gericht prikken met een naaldje worden de spierverhardingen losgemaakt. Bestaan de klachten langer, dan zijn er meestal meer spieren bij betrokken. Vaak breiden de klachten zich dan uit naar andere spieren en ook langs de wervelkolom. U krijgt na de behandelingen oefeningen voor thuis om de mobiliteit te onderhouden.

Hoe voelt het aan?

Het inbrengen van het naaldje voelt u niet. Als de spierverharding wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dat geeft kortdurend een soort kramp gevoel en kan gepaard met wat lokale pijn en soms ook op afstand. Daarna ontspant de spier zich meestal direct. Het kan ook voorkomen dat u wat gaat transpireren en dat u zich even vermoeid voelt, maar dat herstelt zich snel.

Meer informatie?