Therapeutisch elastische kousen

Therapeutische elastische kousen

Een Leverancier van Therapeutisch Elastische Kousen wordt ook wel een bandagist genoemd.

Meer informatie:

 

Maak een afspraak! 

Therapeutisch Elastische Kousen: als aanvulling op manuele lymfedrainage/oedeemtherapie is deze opleiding bij de SOFOB gevolgd.

De patiënt kan bij FysiOss terecht voor zowel de oedeembehandeling als voor de elastische kous.

 • Onze bandagist is sinds 1990 gediplomeerd.
 • Leveringen voor alle ziekenfondsen en verzekeringen zijn mogelijk.
 • Het aanmeten gebeurd op afspraak.

U kunt ook voor elastische kousen bij ons terecht zonder dat daar eerst een behandeling oedeemtherapie aan voorafgaat. Wel werken we altijd op afspraak. Op deze wijze is er voldoende tijd om u goede voorlichting te geven en u de techniek van het aan- en uittrekken te leren.
Alle aan- en uittrekhulpstukken zijn verkrijgbaar, bijvoorbeeld de Steve®.

Onze leverancier is erkend door de SEMH.

 

 

Door mijn jarenlange ervaring met zowel de oedeemfysiotherapie als het aanmeten van kousen heb ik veel kennis op het gebied van primair en secundair lymfoedeem, en van aderproblemen. U kunt bij mij terecht voor het aanmeten en leveren van Therapeutisch Elastische Kousen, in de volksmond ‘steunkousen’ genoemd.

Sinds 1990 ben ik gediplomeerd, en door de SEMH erkend bandagist. Daarnaast heb ik 35 jaar als fysiotherapeut en oedeemtherapeut gewerkt in mijn eigen praktijk. Sinds 1 februari 2013 wordt deze praktijk onder de naam Fysioss onder leiding van Rob Cleutjens voortgezet. Ik sta als fysiotherapeut en oedeemtherapeut ingeschreven in het Centraal Kwaliteit Register.

Al mijn kennis zet ik graag in om voor u het best mogelijke product uit te kiezen en te leveren. Heeft u nog vragen dan kunt u die stellen via het contactformulier.

U vindt mij in de Van Anrooijstraat 15c in het pand van Fysiotherapiepraktijk Fysioss.

De patiëntenfolder kunt u hier lezen.

 

Foto’s: www.medi.nl 

 

 

 

 


Maatwerk

Het is van groot belang dat uw elastische kousen op maat aangemeten worden en dat wij daarvoor de tijd kunnen nemen. Het aanmeten en leveren van uw elastische kousen gaat daarom altijd op afspraak.
Tijdens uw eerste bezoek zullen u een aantal vragen gesteld worden met betrekking tot de reden van uw bezoek en uw gezondheid. Ook zal er naar een verwijzing van de behandelend arts gevraagd worden. Dit kan een specialist zijn of de huisarts. Uw vragen worden beantwoord en na het nemen van de maten wordt er met u overlegd welke kous voor u het beste geschikt is. U kunt van alle leverbare kousen een staaltje bekijken.
Verder krijgt u uitleg over de voorwaarden van de Zorgverzekering.
Als de kousen direct uit voorraad lever baar zijn krijgt u ook direct instructies met betrekking tot het aan en uittrekken, wassen en verder onderhoud.
Als de kousen besteld moeten worden, krijgt u bericht wanneer deze binnen zijn en wordt er een afspraak gemaakt om de kousen te passen.
Bij de aflevering krijgt u ook meteen de datum wanneer u in aanmerking komt voor de vervolgverstrekking.

 

Kwaliteit:

Sinds 2000 ben ik Erkend Leverancier van Therapeutische Elastische Kousen. De SEMH, wat staat voor Stichting Erkenningsregeling voor leveranciers van Medische Hulpmiddelen, verzorgt de jaarlijkse hertoetsing. Deze erkenning en certificering van mijn bedrijf staat borg voor de kwaliteit van mijn dienstverlening.
Er is een kwaliteit/klachten procedure die voldoet aan de wettelijke normen.
Meer over de SEMH onder het hoofdstuk TEK.

 

Garantie:

Er bestaat een garantie van 1 maand na levering op de pasvorm, bij normaal gebruik.
De garantie op fabricagefouten is 3 maanden na levering.
Er bestaat geen garantie op het product als de instructies voor het aantrekken en onderhoud niet zijn opgevolgd. Dit wordt beoordeeld door de leverancier en bij verschil van mening wordt het product naar de fabrikant gezonden voor onderzoek.
Als kousen stuk gaan doordat de instructie niet goed opgevolgd zijn, wordt deze niet door de Zorgverzekeraar vervangen en zijn de kosten voor vervanging voor eigen rekening.

 

 

U kunt bij ons terecht voor diverse merken therapeutisch elastische kousen, bijvoorbeeld:

 • Bauerfeind
 • Jobst
 • JuzoOfa
 • Sigvaris
 • Medi
 • Varitex
 • Varodem

Daarnaast worden ook aantrekhulpen geleverd zoals o.a. alle Easyslide produkten en rubberhandschoenen die speciaal geschikt zijn voor het aantrekken van Therapeutisch Elastisch Kousen. Ook voor speciaal wasmiddel kunt u bij ons terecht.

 

U kunt ook terecht voor de volgende producten:

 • Circ-Aid
 • Jovi-pak
 • Tink-Fit
 • Farrowwrap

Verdere informatie over deze producten kunt u vinden op de volgende websites:

Circaid
Varitex
Varodem

 

 

Vragen?

Als u om therapeutische redenen elastische kousen moet gaan dragen of al draagt kunt u met behoorlijk wat vragen geconfronteerd worden. We hebben veel voorkomende vragen op een rijtje gezet, met antwoorden en tips erbij.

De antwoorden op veel voorkomende vragen vind u hier

 

Links naar interessante websites

Fysioss
www.spatader.nl
www.trombose.uwpagina.nl
www.lymfoedeem.nl
www.lipoedeemdag.nl
www.nvfl.nl
www.nijsmellinghe.nl
www.kwfkankerbestrijding.nl
www.npcf.nl
www.fysiotek.nl
www.semh.nl

 

 

Mocht u nog andere vragen hebben kun u terecht op onze contact pagina. Of druk op onderstaande knop om direct een afspraak te maken. 

Maak een afspraak!